fbpx
Lidhu me ne

Çkemi! Çfarë po kërkoni?

Poezi

Fyell’ i bariut – nga Andon Zako Çajupi

Fyell’ i bariut

Bariu, shokë, bariu,
Kur gjëmon e fryn veriu,
Është përjashta fatziu,
E rreh breshëri dhe shiu!
Barinë, shokë, barinë,
Mos e harroni fatzinë,
Se lë gruan e shtëpinë,
T’u kullosë bagëtinë.
Kullotni, moj bagëti,
Ti, ti, ti…

Kullotni, biro, kullotni,
Kur të vdes të më kujtoni,
Ndjesë pastë! — të më thoni.
Shikoni barin’ e gjorë:
Në diell a në dëborë,
Bariu me shkop në dorë,
Ruan deshtë me këmborë.
Vështronje barinë mirë,
Me të ngrën’ e me të pirë,
T’u marrë dhëntë pa gdhirë,
T’i kullosë me dëshirë,
Të rrijë bashkë me to,
To, to, to…

Hani, moj bagëti, hani,
Kur të vdes do të më qani,
Për mua zi do të mbani!

– Andon Zako Çajupi

________________________

Andon Zako Çajupi (Sheper, 27 mars 1866 – Heliopolis, 11 korrik 1930) ishte poet, dramaturg, jurist, atdhetar dhe veprimtar i shquar i Rilindjes Kombëtare.

Kliko për të komentuar

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Keshilla per blerjet tuaja

Shkrime të ngjashme

Aktualitet

Zbrazja e Shqipërisë nga emigracioni masiv i viteve të fundit, largimi i të rinjve dhe i familjeve, po sjell një dramë të madhe sociale....

Opinion

Një vit i ri shkollor! Suksese gjithë nxënësve dhe mësuesve! Suksese prindërve që shpresojnë tek e ardhmja e fëmijëve të tyre, që besojnë ende...