fbpx
Lidhu me ne

Çkemi! Çfarë po kërkoni?

Poezi

Malli për heronjtë – nga Dritëro Agolli

Malli për heronjtë

S’ka heronj, heronjtë i përzumë,
Me lavdi përditë i nanuritëm,
Dhe me lajka dalngadalë i vumë,
Një nga një në prehje dhe në gjumë.

S’ka heronj, heronjtë u mërzitën,
Prisnin ëndrrat, ëndrrat u vonuan,
Duke pritur heshtën e dremitën,
Dhe ne nina-nana u kënduam.

Ç’digjeni nga malli për heronjtë!
Kushedi kur kthehen nga kjo anë.
Ç’i kërkoni! Pritja është e kotë,
S’ka heronj, tani ka pelivanë!

– Dritëro Agolli

_______________________

Dritëro Agolli (Devoll, 13 tetor 1931 – Tiranë, 3 shkurt 2017) ishte shkrimtar, poet dhe gazetar shqiptar.

Kliko për të komentuar

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Keshilla per blerjet tuaja

Shkrime të ngjashme

Aktualitet

Zbrazja e Shqipërisë nga emigracioni masiv i viteve të fundit, largimi i të rinjve dhe i familjeve, po sjell një dramë të madhe sociale....

Opinion

Një vit i ri shkollor! Suksese gjithë nxënësve dhe mësuesve! Suksese prindërve që shpresojnë tek e ardhmja e fëmijëve të tyre, që besojnë ende...