fbpx
Lidhu me ne

Çkemi! Çfarë po kërkoni?

Poezi

Ngrehu – nga Hil Mosi

Ngrehu

Thon’ për ty që ke mbarumun,
E gjallsi ti ma nuk ke;
Thon’ për ty që je poshtnumun,
O atdhe!

Jan kah thon’ se t’vdiq trimnia,
Qysh se t’ra ajo rrufe;
Thon’ se ty t’u prish djelmnia,
O atdhe!

Thon’ se je nji komb i lanun,
Ma i poshtri ti sot je;
E çka s’jan’ për ty tuj thanun,
O atdhe!

Ç’do që bota do të flasin,
Mbushu plot shpres’ të re!
Ty asgja nuk do t’humbasin,
O atdhe!

Shkundi t’rrebtat arm’ mizore,
E për luft’ thirrna ne!
Botës diftoj’ që s’je me kore,
O atdhe!

Kshtu ndër kombe tjera njehu,
Tunde botën mbar’ në dhe!
N’luft’ me djelmt’ e tu ti ngrehu,
O atdhe!

– Hil Mosi

______________________

Hil Mosi (Shkodër, 22 prill 1885 – Tiranë, 22 shkurt 1933) ishte poet, publicist dhe politikan shqiptar, si dhe një veprimtar i shquar i çështjes kombëtare

2 Komente

2 Comments

  1. Fjodora

    10 Shkurt, 2022 at 5:26 pm

    Rilindasit tane… sa me shume tu mesohet per ta femijve ne per shkolla

  2. Petro

    18 Shkurt, 2022 at 6:24 pm

    Respekt!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Keshilla per blerjet tuaja

Më të lexuarat

Keshilla per blerjet tuaja

Shkrime të ngjashme

Poezi

Varfëria  Ju, të pasur, kur rrini Rreth zjarrit me gëzime, Qeshni, hani e pini, Xbaviti me dëfrime, Kërceni e këndoni Dhe çeli e gëzoni,...