fbpx
Lidhu me ne

Çkemi! Çfarë po kërkoni?

Poezi

Ku shtrohet vala – nga Lasgush Poradeci

Ku shtrohet vala

Ku shtrohet vala përmi zall,
E fryn një këng’ e pakuptuar,
Të pashë, motër, plot me mall,
më pe me shpirt të llaftaruar.

Q’aherë silleshim me nge,
Gjith vet-i dytë, vet’e dytë…
Dh’i shtinja sytë gjith përdhe,
Gjithë përdhe m’i shtinje sytë…

Po me t’u ndarë vet e vet,
Më s’kishim turp që s’kishte fjalë…
Na ritej malli posi det,
Posi një det që vjen me valë.

E prapë silleshim me nge,
Gjith vet-i dytë, vet-e dytë;
E prapë sytë gjith përdhe,
Gjithë përdhe pikonin sytë.

Q’aherë qamë plot me mall,
Atë vështrimin e kaluar,
Ku shtrohet vala përmi zall,
E fryn një këng’ e pakuptuar.

Se kish kuptim që s’kish kuptim,
Kuptim’i fellë-i mallit tonë;
Se malli jon’ish zotërim,
Që robëron përgjithëmonë.

Se s’dashuronja as un’ as ti,
Po dashuronte dashuria:
Një dashuri – një fshehtësi,
M’e fshehur sesa fshehtësia.

– Lasgush Poradeci 

_______________________

Lasgush Poradeci (Llazar Sotir Gusho) – (Pogradec, 27 dhjetor 1899 – Tiranë, 12 nëntor 1987) ishte poet, përkthyes dhe shkrimtar, pionier i Romanticizmit dhe Realizmit letrar shqiptar.

Kliko për të komentuar

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Keshilla per blerjet tuaja

Shkrime të ngjashme

Aktualitet

Zbrazja e Shqipërisë nga emigracioni masiv i viteve të fundit, largimi i të rinjve dhe i familjeve, po sjell një dramë të madhe sociale....

Opinion

Një vit i ri shkollor! Suksese gjithë nxënësve dhe mësuesve! Suksese prindërve që shpresojnë tek e ardhmja e fëmijëve të tyre, që besojnë ende...